Special: Falling Leaves!

Printen met de Gelli Plate is een eindeloos fascinerend proces, waarvoor je niet eens hoeft te kunnen tekenen of schilderen. In deze workshop leer je botanische (natuur-)prints maken met de Gelli Plate. Experimenteer met bladeren, grassen en papieren sjablonen en nog veel meer voor de mooiste resultaten!  

Een Gelli Plate is een flexibele, herbruikbare drukplaat gemaakt van een gelatineachtig materiaal. De plaat heeft een gladde, veerkrachtige textuur en biedt een ideale ondergrond voor het maken van monoprints – een druktechniek waarbij je eenmalige, unieke afdrukken maakt. Het principe van monoprinten is simpel; je smeert een glad oppervlak in met acrylverf, olieverf of drukinkt, waarna je het te bedrukken papier erop legt. Door op de achterkant van het papier te tekenen of te wrijven, ontstaat een enkele (mono) afdruk.   

In de cursusprijs is een lunch inbegrepen.
Het is handig om een schort mee te nemen, om je kleding te beschermen. 

Docent(en) voor deze cursus

Aantal lessen

1

Locatie
Cultuurhuis Garenspinnerij
Type
Cursus
Code
SP23047

Aangeboden door:

Logo De Kunstmachine

Prijs

Special: Falling Leaves! € 125,00
Inschrijven voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk. Stuur een e-mail naar info@cultuurhuisgarenspinnerij.nl als je op de hoogte gehouden wil worden over nieuwe cursusdata.

Meer cursussen / workshops