Edelsmeden kennismaking Dinsdagavond

Edelsmeden is een verzamelnaam voor goud- en zilversmeden die werken met de edelmetalen. Het is een serieus ambacht, maar je kunt al in een paar lessen een zelf ontworpen sieraad maken. 

Speciaal voor beginners

Als beginner start je met gegeven opdrachten in het onedele metaal, zoals koper, messing en alpaca. Je maakt een hanger, broche, ring en collier, waarbij je je eigen inbreng en ontwerp gelijk toe kan passen. Direct vanaf de start leer je diverse goudsmedentechnieken en het gereedschap, van zagen en vijlen aan de stavelij, solderen met de brander, en  planeren en polijsten in het herriehok. Al vrij snel ga je meer en meer je eigen weg, maak je uiteenlopende vrije ontwerpen en ga je met het edele metaal zilver aan de slag. Zowel als beginner als gevorderde worden begeleid in het proces van ontwerp tot sieraad of klein kunstwerk. Wil je je eigen edelstenen in je ontwerp verwerken, of oude sieraden omvormen tot iets nieuws? Kom het geheim van de smid ontdekken en laat je verrassen!

Het cursusbedrag is exclusief materiaalkosten. Bij de start van de cursus moeten beginners rekening houden met de aanschaf van materialen en persoonlijke hulpmiddelen zoals een zaagje, soldeer en metaal. De totale kosten hiervan bedragen ongeveer € 40,00

Docent(en) voor deze cursus

Niveau
Beginners
Aantal lessen

6

Locatie
Cultuurhuis Garenspinnerij
Type
Cursus
Code
23415

Aangeboden door:

Logo De Kunstmachine

Prijs

Kennismaking Edelsmeden dinsdagavond 6 lessen van 2,5 uur € 169,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Meer cursussen / workshops