Muziek op schoot 8-18 maanden

Kinderen kunnen intens genieten van muziek en muzikale spelletjes. Ze zijn vol aandacht bij het horen van geluiden, liedjes, muziek en instrumenten. Steeds gerichter reageren ze hier ook op met hun bewegen. Daar komt bij dat veel van hun dagelijkse karweitjes (zoals opruimen, eten en slapen gaan), fijner en makkelijker voelen wanneer er bij gezongen wordt.

Tijdens deze cursus worden kinderen gestimuleerd om te zingen. Het programma kent verschillende uitgangspunten: een liedje, een versje, materiaal, een dansbeweging of een thema. Van daaruit ontdekken de kinderen en groeien ze naar bijvoorbeeld een lied- of dansspelletje. Er wordt spelenderwijs gewerkt aan gevoel voor muziek, expressie en bewegen. Plezier staat voorop maar zingen, spelen en dansen is niet alleen reuze gezellig, het is ook goed voor de taal- en motorische ontwikkeling.

Voor meer informatie over de invloed van muziek maken: www.muziekmaaktslim.nl

Wat zeggen cursisten hierover?
“Wij willen je hartelijk bedanken voor de super coole muzieklessen. Wat hebben we genoten van je creativiteit, enthousiasme, spontaniteit en vrolijkheid! Nika vond het elke woensdag een feest om te gaan. Geregeld zei ze na afloop van jouw lessen: Wat een mooie dag!” – Nika, Marion en Annelies

Docent(en) voor deze cursus

Aantal lessen

6

Locatie
Cultuurhuis Garenspinnerij
Type
Cursus
Code
0501

Aangeboden door:

Logo De Kunstmachine

Prijs

Muziek op schoot € 82,50

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Meer cursussen / workshops