Trompet/Hoorn

De trompet is de kleinste, de hoogst klinkende en de meeste beweeglijke van de koperen blaasinstrumenten. In het symfonieorkest mag de trompet niet ontbreken maar ook in de jazz is de trompet, naast de saxofoon, het belangrijkste melodie-instrument. 

Allereerst leer je geluid uit de trompet te krijgen, daarna maak je de tonen zuiver en verfijn je jouw speeltechniek. Je bent nooit uitgeleerd! Bij de klein kopersectie horen ook de bugel, cornet en hoorn.

De hoorn heeft een prachtige warme klank en wordt wel ‘de ziel’ van het orkest genoemd.

Verschillende technieken beïnvloeden het geluid, waardoor de toon een spookachtig effect krijgt of doet denken aan jachtkreten en jachtsignalen. Het geluid dat je voortbrengt ga je steeds verder verfijnen. Onder deskundige begeleiding leer je het beste uit jouw instrument te halen. De hoornlessen worden gegeven op dinsdag.

Bij inschrijving kies je een lesvorm en kun je in het opmerkingenveld aangeven welke dag of muziekstijl jouw voorkeur heeft. De docent neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken. Bekijk hier de verschillende lesvormen en tarieven.

Docent(en) voor deze cursus

Aantal lessen

36

Locatie
Cultuurhuis Garenspinnerij
Type
Les
Code
0152

Aangeboden door:

Logo De Kunstmachine

Prijs

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Het hierboven berekende inschrijfgeld is indicatief. Er zal een definitieve berekening worden gemaakt na inschrijving. Bekijk hier alle tarieven.

Meer cursussen / workshops