Jazz Academie

Jazz improvisatie is net als freestyle rap, dus taal is belangrijk: woorden worden zinnen, zinnen maken een verhaal… Om goed te kunnen improviseren moet je de ‘taal leren spreken en heb je speciale vaardigheden nodig. Ben jij die creatieve muzikant die graag improviseert met een voorliefde voor jazzmuziek en wil je je verder ontwikkelen in dit genre? Onze Jazz Academie heeft voor jazzmuzikanten alles in huis om het maximale uit je talent te halen. Wil jij je verder ontwikkelen op jazz-gebied? Meld je dan aan!  

Welkom op onze Jazz Academie!

De Jazz Academie is bedoeld voor instrumentalisten met minimaal 2 tot 3 jaar ervaring, die zich graag willen bekwamen in het genre. Om het niveau van de deelnemer te kunnen vaststellen, beginnen we met een kennismaking. Je ontmoet saxofonist en comboleider Arie Kuit. Samen ontdekken jullie wat jouw instroomniveau is. Voor deze kennismaking bereid je twee stukken voor op jouw eigen niveau. Arie vraagt je om een stukje van blad te lezen en geeft een improvisatie-oefening. Daarnaast wordt jouw kennis van toonladders en je muzikale oor in kaart gebracht. Na de kennismaking wordt gekeken in welke combo jij geplaatst wordt. Het kan gebeuren dat je op de wachtlijst komt als er onvoldoende comboplekken zijn voor de juiste match.

Je krijgt wekelijks comboles waarbij je samenspeelt met cursisten van gelijk niveau. We verwachten dat je zelfstandig aan de slag kunt met het materiaal. Minimaal eens per half jaar doe je mee aan een optreden. Ook bieden we een aantal keer per jaar verdiepende workshops aan tegen een beperkte eigen bijdrage.

Het te spelen repertoire wordt uitgekozen of aangedragen door cursisten. Arie Kuit arrangeert zelf zo veel mogelijk op maat. Zo wordt het beste uit alle combospelers gehaald

Toelichting programma

Combo 
Tijdens de wekelijkse comboles komt alles samen wat je die week hebt geleerd. Samen met je medecursisten improviseer je en verken je wat er allemaal mogelijk is. Onder leiding van saxofonist Arie Kuit werkt de combo toe naar een spetterend optreden.

Doelen
Het leren kennen en gebruiken van

  • toonladders (majeur, mineur, blues, pentatonics etc.), 
  • akkoorden en hun functies, 
  • verschillende soorten timing (denk aan swing, latin en funk). 

We werken aan jouw eigen sound: de verschillende kleuren die je kunt maken met de instrumenten en je eigen draai leren geven aan de muziek. Het programma wordt naar niveau aangepast. 

Heb je zin gekregen om mee te spelen? Om andere jazzliefhebbers te ontmoeten en er samen op los te improviseren? Inschrijven kan het hele jaar door, informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar info@cultuurhuisgarenspinnerij.nl

Docent(en) voor deze cursus

Aantal lessen

26

Locatie
Cultuurhuis Garenspinnerij
Type
Cursus
Code
0946-1

Aangeboden door:

Logo De Kunstmachine

Prijs

26 repetities Jazz Academie € 720,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Meer cursussen / workshops